област Велико Търново
Сподели
15 сеп 2017
Автор: ОбластВТ

830 ученици събра школският звънец на първия учебен ден в Елена

830 ученици събра школският звънец на първия учебен ден в Елена

Първият учебен ден бе истински празник за ученици, учители и родители в петте училища в община Елена и в детските градини. Школският звънец събра близо 830 ученици. Представители на общината и общински съветници участваха в тържествата по случай откриването на новата учебна година и връчиха поздравителен адрес от кмета инж. Дилян Млъзев и председателя на Общинския съвет Стоян Златев.

85 първокласници получиха първата си книжка в училище с лично пожелание от еленския кмет да са упорити в преследване на мечтите и уверени в способностите си. От Ротари клуба в града пък подариха на първолаците първите им книги за народните будители и за националните символи на България.

В най-голямото училище – СУ „Иван Момчилов“ , което е член  на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, градоначалникът връчи сертификати на осем ученици от школото за успешно положен изпит по английски език през лятото, за който от тази учебна година училището придобива право да го провежда.

Близо 160 ученици ще пътуват тази учебна година до трите средищни училища – средното и началното в града и основното в Беброво, което е предложено и за защитено. На сесия на ОбС в четвъртък бе одобрен броят на маломерните и слетите паралелки, в които нормалният учебен процес ще се осигурява с допълнителни средства от общинския бюджет.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ