област Велико Търново
Сподели
18 апр 2019
Автор: ОбластВТ

66 секции ще отворят врати в деня на изборите в Горна Оряховица. Няколко са с променени места

66 секции ще отворят врати в деня на изборите в Горна Оряховица. Няколко са с променени места

Общинските лидери на парламентарно представените партии и коалиции разпределиха полагащите им се места в секционните избирателни комисии в община Горна Оряховица. Консултациите във връзка с предстоящите на 26 май избори за членове на Европейския парламент, бяха свикани по покана на кмета инж. Добромир Добрев.

Общо 66 секции ще отворят врати в деня на изборите в общината. В тях ще бъдат ангажирани общо 574 души - председатели, заместник-председатели, секретари и членове. 57 от секционните комисии ще бъдат 9-членни, 8 ще са 7-членни и 1 ще бъде 5-членна. С петима членове ще е евентуално и мобилната секция, която ще бъде разкрита при наличието на 10 заявки от трудно подвижни хора, които искат да гласуват.

В сравнение с предишни избори, има една промяна в броя на секциите – отпада тази в дома за възрастни хора в Горски горен Тръмбеш. Няколко секции са с променени места. Секции №18, 20 и 21, които досега бяха в СУПЦ се местят в ДКЦ. Секция № 52 от Клуба на железничаря на Гарата се мести в ОУ „Св. Паисий Хилендарски”. Секции №12 и 13 се връщат в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. На последните избори те бяха в Младежкия дом, заради ремонта на училището, но сега отново се връщат на старото си място. Промените се налагат заради недоброто състояние на сградите, които не се ползват и създават неудобства на секционните комисии. Ще бъдат взети достатъчно мерки всички, които гласуват във въпросните секции, да разберат за промяната. На старите секционни места ще има указателни табели къде е новото място на избирателната секция.

Информация във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент се публикува на интернет страницата на Общината в секция „Европейски избори 2019”.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ