област Велико Търново
Сподели
01 окт 2020
Автор: ОбластВТ

60 души от Елена получават топъл обяд у дома

60 души от Елена получават топъл обяд у дома
За още 38 дни продължава проектът на община Елена по целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“ Преди изтичане на действащия договор общината изяви желание пред Агенцията за социално подпомагане за удължаването му до 31 октомври.
 
Реализацията на проекта е част от целенасочената социална политика на община Елена в подкрепа на хората, живеещи в лишения и в риск от социална изолация.

Финансовата помощ от държавния бюджет в размер на 6612 лв. е за осигуряване на топъл обяд на 60 лица. Това е максималният брой потребители от града и селата, съгласно договора с АСП, които могат да се включат в социалната услуга, ако попадат в целевите групи. Право на безплатна храна имат живеещи под линията на бедност за времето, поставени под задължителна карантина, уязвими лица, сред тях и над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, живеещи сами и нямат близки да се грижат за тях в условията на извънредното положение и хора с трайни увреждания или със заболявания, вследствие на които не могат да се самообслужват и не могат да си осигурят ежедневните потребности от храна.

Топлият обяд за потребителите по проекта се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж в Елена. Храната се доставя всеки работен ден до домовете на хората и с оглед на тяхната безопасност в опаковки за еднократна употреба. Топлият обяд включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично – десерт.

Информация за включване в проекта може да се получи на следните телефони: 06151 71 63 – Домашен социален патронаж, 0879 101 458 – община Елена. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ