област Велико Търново
Сподели
11 апр 2018
Автор: ОбластВТ

40 ученици от ПГЕЕ „М.В.Ломоносов” провеждат учебна практика във Великобритания и Испания

40 ученици от ПГЕЕ „М.В.Ломоносов” провеждат учебна практика във Великобритания и Испания
За поредна година 40 ученици от ПГЕЕ „М.В.Ломоносов” участват в провеждането на мобилности в град Портсмут (Великобритания) и Малага (Испания) за период от по три седмици.

Първата група, която на 1 април отпътува за Портсмут, премина културната, чуждоезиковата и професионалната си подготовка. За периода от 1 до 21 април те ще проведат практиката си в Портсмут в компании от секторите: енергетика, рециклиране и IT. Ще посетят град Лондон и университетите в Оксфорд и Портсмут, където ще придобият много нови знания и впечатления.Основната цел на проекта е бъдещите професионалисти да опознаят стандартите на другите държави от Европейския съюз и да приложат придобитите знания и умения в бъдещата си реализация. Придобитите документи - Удостоверения и Сертификати от преминалата на територията на България професионална подготовка; Сертификат за обучение и владеене на ниво по английски език от OLS, Europass mobility; и Сертификат за проведена практика, издаден от партньорската организация - ще отворят врати за работа на младежите в България и в целия Европейски съюз.

Стойността на проекта е 114 484,00 евро, които са подсигурени от Европейския съюз по програма „Еразъм+”, КД1- Мобилност, сектор ПОО.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ