област Велико Търново
Сподели
20 юни 2017
Автор: ОбластВТ

200 деца от община Велико Търново дадоха старт на лятна полицейска академия (Галерия)

200 деца от община Велико Търново дадоха старт на лятна полицейска академия (Галерия)

Старт на инициативата „Лятна полицейска академия” даде кметът на Велико Търново Даниел Панов. Откриването беше на стадион „Петър Шатров“ в село Шемшево. Официални гости бяха зам-областният управител Детелина Борисова, директорите на Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Димитър Машов и Красимир Кръстев, представители на различни институции и кметове. Децата представиха скечове, театрални сценки, рецитиране на стихотворения, изпълнения на песни и танци.

В академията участват над 200 деца и младежи от населените места в общината. Мероприятията ще продължат през цялото лято в младежките центрове и клубове.

С програмата децата ще научат за престъпленията и превенцията им, агресията, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението, оказването на първа помощ, реагирането при пожари и други бедствия. Акценти са поставени също върху спорта, здравословния начин на живот и приятелствата.

Кметът Даниел Панов благодари на организаторите и каза, че проектът е пример за работещо добро партньорство между местната власт, полицията, противопожарните служби и обществото.

Инициатори на лятната полицейска академия са Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, ОД на МВР и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”. Подкрепа оказва и Съюзът на пивоварите в България.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ