област Велико Търново
Сподели
15 юли 2023
Автор: ОбластВТ

20 отбора се състезават в турнира G.O. 3x3 The Kings в Горна Оряховица

20 отбора се състезават в турнира G.O. 3x3 The Kings в Горна Оряховица
20 отбора се впуснаха в надпревара под кошовете на пл. „Георги Измирлиев“ в мъжкия стрийтбол турнир G.O. 3x3 The Kings. Състезанието се организира за пети път в Горна Оряховица. Турнирът бе открит от кмета инж. Добромир Добрев, който благодари на всички състезатели и най-вече на домакините от БК „Локомотив” и Solar Home. На откриването бе и заместник-кметът Стефчо Алипиев. За подкрепата на Общината двамата получиха екипи, специално направени за турнира, от президента на баскетболния „Локомотив” Димитър Петков.

Горна Оряховица досега беше по-известна с футбола, но вече ще стане известна и с баскетбола, не пропусна да отбележи атрактивния водещ Атанас Михайлов – NAS, който ще надъхва играчите и ще забавлява публиката тази вечер.
Мъжете играят за рекорден награден фонд. Победителите ще получат 2000 лева, 600 лв. е премията за втория тим и 400 лв. за третия. Ще има екипи за всички 16 отбора, излезли от предварителните групи. „Декатлон България”, които са партньори на петото издание на турнира, са подготвили награди за най-атрактивните участници в мини турнирите за забивки и стрелба от тройката.

Турнирът започна със срещите в предварителните групи. Двайсетте отбора са разделени в пет групи, като четири ще продължат в елиминационната фаза. Играе се по 8 минути или до 21 отбелязани точки. За пръв път на подобен турнир в България се играе едновременно на три игрища. Срещите могат да се наблюдават на https://www.youtube.com/@3x3bulgaria27 .

 Победителите ще станат известни късно тази вечер.
 Утре сутринта турнирът продължава с битките при децата и младежите.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ