област Велико Търново
Сподели
13 сеп 2017
Автор: ОбластВТ

20 нови кошчета за отпадъци поставиха в Дебелец

20 нови кошчета за отпадъци поставиха в Дебелец

20 нови кошчета за отпадъци бяха доставени и монтирани днес в Дебелец. Съдовете за смет са масивни, изработени от бетон, с красиво мозаечно покритие, капак и пепелник. Кошчетата са разпределени на различни места в града - пред сгради за обществено ползване, в централния парк и райони с голям поток от хора.  Новите придобивки сменят старите и амортизирани метални съдове.

С цел опазване на чистота в града, преди месец кметството закупи и раздаде на гражданите 100 броя еднокубикови съдове за смет, информира кметът на Дебелец Снежана Първанова. Тя допълни, че във връзка с предстоящото откриване на реновирана  детска площадка по проект на МОСВ и програма „За чиста околна среда“ , е направена организация за естетизация на околното пространство. Изградена е бетонова площадка, на която ще бъдат преместени контейнерите за смет, ползвани от живущите в района.

Досега съдовете за битови отпадъци са били в непосредствена близост до мястото за игра на децата. За целта е почистено над 200 кв. м запустяло място общинска площ, обрасло с буйна растителност.

„След като премахнахме огромно количество бурени и храсти, се отвори значително пространство. Използвахме фрезования асфалт, останал след рехабилитацията на уличната мрежа и оформихме паркинг за над 10 автомобила. По този начин решихме и друг наболял проблем в района - с недостигащите паркоместа“, отбеляза Първанова.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ