област Велико Търново
Сподели
07 яну 2019
Автор: ОбластВТ

180 тона материали срещу заледяване са разпръснати по улиците във Велико Търново

180 тона материали срещу заледяване са разпръснати по улиците във Велико Търново
Над 20 машини работят из града


 
180 тона материали срещу заледяване  - смеси от сол, пясък и химически препарат, са разпръснати по улиците във Велико Търново от началото на снеговалежите. До асфалт са почистени основните трафик улици във Велико Търново – както в централната част, така също в кварталите и останалите райони, включително и всички трасета, по които се движи общественият транспорт.

Третирането на пътната мрежа с инертни материали продължава, поръчани са и допълнителни количества.

Над 20 машини чистят улиците на града, а поетапно техниката вече работи и по второстепенната пътна мрежа. На места в кварталите има автомобили, които са паркирани по начин, затрудняващ снегопочистването.

Седем малогабаритни машини работят по разчистването на тротоарите, пешеходните алеи с най-голям поток от хора, на входовете пред училища, детски градини, социални центрове.

Община Велико Търново апелира към великотърновци, при почистване на автомобилите си да не изхвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини, както и да паркират колите си така, че да не пречат на снегорините.

Съгласно Наредбата за опазване на околната среда собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да премахнат снега от прилежащите си тротоарни площи.
Жителите на Велико Търново и населените места могат да подават сигнали за необходимостта от снегопочистване и предприемане на мерки на телефон 062/619102.

В общината няма населени места без ток и вода. Общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ