област Велико Търново
Сподели
07 ное 2018
Автор: ОбластВТ

(ВИДЕО) Ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” обещаха да бъдат посланици на Европейския парламент

(ВИДЕО) Ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” обещаха да бъдат посланици на Европейския парламент
На церемония по встъпване по длъжност като младши посланици към Европейския парламент, 15 ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” – Горна Оряховица дадоха тържествено обещание. Домакин бе кметът инж. Добромир Добрев. Срещата откри Богдана Пашева – Куманова, ръководител на младежите от училището. Обещанието бе дадено върху електронен четец, на който е изтеглен Лисабонският договор, отворен на страница „Протокол по чл. 6, параграф 2 от Договора за Европейския съюз относно присъединяването на Съюза към Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи“. След тържественото обещание, кметът закачи значки „младши посланици“ на учениците. Те от своя страна връчиха грамота на инж. Добрев с благодарност за подкрепата и съдействието при встъпването в длъжност като посланици на Европейския парламент.

Общо 40 училища от цялата страна ще бъдат европейски посланици. Младежите ще имат ангажимент чрез различни инициативи да разкажат на своите връстници за особеностите, проектите и дейностите на Европейския съюз. Учениците вече проведоха първото събитие, посветено на каузата. С участието на евродепутатите Ева Майдел и Светослав Малинов, те водиха дебат във Велико Търново по теми, свързани с бъдещето на Европа, работата на Европейската комисия, Европейския парламент, Съвета на Европейския съюз и други. 
В края на програмата, представители на само едно учебно заведение ще отидат на посещение в Страсбург, определени от специална комисия.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ