област Велико Търново
Сподели
23 фев 2023
Автор: ОбластВТ

„Коя е Баба Марта?“ на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ в читалище „Искра“

„Коя е Баба Марта?“ на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ в читалище „Искра“
Куклен театър ВЕСЕЛ, на 25 февруари, събота, от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, очаква скъп гост – любимата Марта. Със спектакъла „Коя е Баба Марта?“ търновските кукленици ще изненадат своите най-верни театрални почитатели в навечерието на най-пролетния месец –  месец март.

Сценарият на спектакъла е на Маргарита Маринова. Постановката е дело на Веселин Василев, сценографията и куклите – на Стефка Кювлиева, а маските – на Лидия Къркеланова. Музикалната картина е на Веселин Василев, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. Участват Елка Баланова и Веселин Василев.
         
В основата на сценария са класически стихове и народни притчи за мартеницата. Децата ще се срещнат с познатите на всеки българин Голям Сечко Януари, Малък Сечко Февруари, както и вечно спорещите ветрове на Баба Марта – топлият вятър, който бил червен и се наричал Летник и студеният вятър, който бил бял и се наричал Зимник. А какво ще се случи на 1 март?... Разбира се, ще пристигне очакваната от всички добра Баба Марта с любимите си Пижо и Пенда.
         
Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ