област Велико Търново
Сподели
22 апр 2022
Автор: ОбластВТ

​Сдружение "Алфа клуб" участва в международен проект в румънския град Александрия

​Сдружение Алфа клуб участва в международен проект в румънския град Александрия
Горнооряховското сдружение "Алфа клуб" гостува на сдружение "ROMFRA" в румънския град Александрия по програма "Еразъм+" и проект "Business CreArtivity". Посещението се осъществи в рамките на седмицата "DIGI TOOLS", посветена на развитието на дигитални умения при младите хора и техните ментори.

Седмицата "DIGI TOOLS" представлява серия от обучения, организирани от румънското сдружение "ROMFRA". Сред тях са включени обучения по дигитален маркетинг, базови умения за дигитална и онлайн реклама, както и обучения за създаване на безплатен уебсайт и онлайн магазин.

В рамките на обучението по дигитален маркетинг, участниците се запознаха с основите на дигиталния маркетинг и ползите от него, състава на дигиталните маркетингови стратегии, оптимизация за търсачки (SEO), рекламни кампании в Google и социални мрежи, както и създаването на интересно съдържание за дигитални кампании и социални мрежи. Участниците научиха също как се измерва дигиталния маркетинг и ефективността на рекламните кампании.

По време на обучението за създаване на онлайн магазин бяха разгледани платформите Shopify и Wix. Участниците се научиха как да изберат подходящ домейн, да разработят визия за своя онлайн магазин, да добавят продукти и начини за плащане, както и да изберат подходящи опции за доставка на стоки.

Сдружение "ROMFRA" представи и платформата Webnode, която предлага възможността да се създаде безплатен уебсайт. Участниците научиха всички стъпки, необходими за създаването на модерен и функционален уебсайт от начало до край.

Целта на седмицата "DIGI TOOLS" бе да подготви участниците - ученици и техните ментори да превзъмогнат последиците от COVID-19 чрез дигитален маркетинг, който всъщност е бъдещето на търговията. Участниците имаха възможност да обменят опит и знания с колеги от други страни, което допринася за изграждането на международни партньорства и развитието на младежкото предприемачество.

"DIGI TOOLS" допринесе значително за повишаването на дигиталната грамотност и укрепването на международното сътрудничество. Проектът "Business CreArtivity" ще има положително въздействие върху участниците, като им предостави важни умения и практически опит, които ще им помогнат да се адаптират към динамичния свят на дигиталната търговия и да станат успешни предприемачи и лидери в своите области.

В бъдеще, подобни събития и обменни програми между различни страни и организации ще продължат да играят ключова роля в развитието на младежкото предприемачество, укрепването на дигиталната грамотност и изграждането на устойчиви международни партньорства.

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.
Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването  на съдържащата в нея информация.


ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ