област Велико Търново
Сподели
08 ное 2021
Автор: ОбластВТ

Явор Божанков, БСП: Да намалим ДДС на енергоносителите и да помогнем на енергийно бедните семейства

Явор Божанков, БСП: Да намалим ДДС на енергоносителите и да помогнем на енергийно бедните семейства
Абсурдно е България да е закупила ядрени реактори и да не ги ползва
 
"Трябва да се състави редовен кабинет, извън ГЕРБ и ДПС, и в тази посока ще са нашите усилия. Първата стъпка е приемането на държавен бюджет." Това заяви заяви водачът на листата на "БСП за България" във Велико Търново Явор Божанков в предаването "Пресечна точка" по Нова телевизия.

"Ковид кризата прелива в икономическа криза. Държавите на запад излизат от това трудно положение, България влиза. Затова ни трябва бюджет, в който да намалим ДДС на енергоносителите от 20% на 9%. Така, както направиха държави като Испания и Гърция с положителен ефект. Трябва да се погрижим за семействата - до 200 киловатчаса помощ за енергийно бедните в тази трудна ситуация. В Закона за държавния бюджет трябва да решим преди всичко проблемите на българските домакинства и да предвидим подкрепа за българския бизнес," каза още той.

В дългосрочен план Божанков посочи, че България се нуждае от нова ядрена мощност. "Ядрената енергия е призната за чиста и е абсурдно България да е закупила ядрени реактори и да не ги използва. БСП има разумни решения, които сме готови да предложим в първите дни на Народното събрание," категоричен бе Явор Божанков.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ