област Велико Търново
Сподели
20 сеп 2021
Автор: ОбластВТ

ЦИК ще определя състава на РИК за 04 МИР за президентските избори през ноември

ЦИК ще определя състава на РИК за 04 МИР за президентските избори през ноември
Не бе постигнато съгласие за състав на Районната избирателна комисия на провелите се вчера (19 септември) консултации в Областна администрация. Свиканото събрание от областния управител Георги Гугучков бе за състав на РИК за 04 МИР за провеждане на избори за президент и вицепрезидент и за народни представители, насрочени с решение на Народното събрание и указ на Президента за 14 ноември  2021 година.

Съгласно решение на ЦИК, когато при консултациите за състава на РИК не е постигнато съгласие, ЦИК назначава РИК въз основа на направените предложения на партиите и коалициите, които са участвали в консултациите. В същото решение на ЦИК се посочва, че в случаите, когато при консултациите не е постигнато съгласие за състава на РИК, областният управител изпраща на ЦИК предложенията за състава на РИК, направени от представителите на партиите и коалициите.

На консултациите участваха: Партия „Има такъв народ“, Партия „ГЕРБ”, Коалиция „БСП за България”, Партия „ДПС”, „Коалиция Демократична България – Обединение“ и Коалиция „Изправи се! Мутри вън“.

Съставът на РИК за 04 МИР за провеждането на избори за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 година, е от 13 души. Районната избирателна комисия се състои от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ