област Велико Търново
Сподели
04 юни 2021
Автор: ОбластВТ

ХК "Локомотив" игра в първата четворка на Държавно първенство по плажен хандбал

ХК Локомотив игра в първата четворка на Държавно първенство по плажен хандбал

За поредна година морските пясъци на Слънчев бряг са домакин на Държавното първенство по плажен хандбал. Осем отбора при юноши до 17 години, разделени в две групи, се бориха за шампионската титла. След жребий отборите на: ХК "Локомотив" (Горна Оряховица), ХК "Добруджа" (Добрич), ХК "Спартак" (Варна) и ХК "Раховец-2008" (Горна Оряховица), оформиха първата четворка. В другия поток се състезаваха: ХК "Осъм" (Ловеч), ХК "АСТИ-91" (Хасково), ХК "Шумен-61" и втория отбор на "Раховец-2008".

Тазгодишното издание на първенството премина под знака на дузпите за младите железничари. Всичките им мачове се решиха след изпълнение на атрактивните наказателни удари. В първия си мач  отстъпиха на "спартаклии" с 1:2. Във втория се наложиха над съгражданите от "Раховец-2008" с 2:1. В третия победиха "Добруджа" с 2:1 и заеха второто място в своята група.

На полуфинала "локомотивци" допуснаха загуба  от "Шумен-61" с 1:2. В мача за бронзовите отстъпиха на "Раховец-2008" с 1:2 и останаха на четвърто място.

Шампион е отборът на "АСТИ-91", следван от "Шумен-61".

Локо: Любен Иванов, Кристофър Йорданов, Кристиян Йорданов, Румен Ангелов, Валентин Николов, Златомир Колев, Иван Петков, Стелян Димов.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ