област Велико Търново
Сподели
17 яну 2022
Автор: ОбластВТ

Хандбалният "Локомотив" - ГО с победа при подновяване на първенството

Хандбалният Локомотив - ГО с победа при подновяване на първенството

В мач от X кръг на А "РХГ", "Локомотив" (Горна Оряховиа) победи "Левски" с 18:35 (9:17). В спортната зала „Никола Петров" железничарите бяха символичен гост.

Хандбалистите от Левски вкараха първи в самото начало на срещата за 2:0. С бързи атаки и здрава защита "локомотивци" възстановиха равенството и до средата на полувремето поведоха с 4:9. Последва размяна на голове в двете врати. След нова серия от попадения железничарите почти удвоиха резултата до 9:17 в края на полувремето.

През втората част горнооряховчани вдигнаха оборотите. Бележиха с лекота и не отстъпиха инициативата. Символичните домакини не успяха да се противопоставят и доиграха мача до крайното 18:35.

След този кръг в челото на таблицата са три отбора, с еднакъв брой 14 точки, "Шумен-61" (Шумен), следвани от "Локомотив" (Горна Оряховица) и "Спартак" (Варна).

"Доволен съм от победата. "Левски" е непредсказуем отбор. Много пъти са поднасяли изненади и са предрешавали първенството. Ние играхме много организирано в защита и това ни помогна да спечелим", заяви треньорът на железничарите – Йордан Димитров.

Локо: Георги Маринов, Исмет Хаджиев, Любослав Димитров, Владислав Йоргов, Тодор Калчев, Станислав Добрев, Петър Николов, Николай Генов, Георги Кръстев, Димитър Георгиев,  Божидар Симеонов, Иван Петков. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ