област Велико Търново
Сподели
19 окт 2021
Автор: ОбластВТ

Учители от Стражица посетиха Верона по обучителен проект

Учители от Стражица посетиха Верона по обучителен проект
Учители от Средно училище „Ангел Каралийчев“, град Стражица, взеха участие в обучителен семинар в град Верона, Италия. Той е част от дейностите по Проекта „Подкрепа на интеграцията на деца от ромски произход чрез методите на мултиграмотност и мултимодалност при изучаването на език в ранния етап на началното образование“, в който участват и учители от Италия, Гърция, Румъния и Турция, Областна дирекция по образованието в град Османие (Турция), Областен инспекторат по образование в град Арад, Организацията Европейски полюс на знанието („Европол”), както и преподаватели от Университета в град Патра.

Домакин на събитието беше Европол, организация, специализирана в организирането и провеждането на различни обучителни семинари и притежаваща богат опит в работата по проекти на ЕС в сътрудничество със Средно училищe „А.Манцони“, което е консорциум от начални и средни училища в район, населен предимно с емигранти и роми.

Обучението има за цел на първо място да подготви участниците за създаване на образователни сценарии, базирани на методите на мултимодалност и мултиграмотност, с които да помогнат на учениците да изградят умения за разказване на истории. На второ, то им даде необходимата информация за организиране на тренинги на местна почва, където да споделят опита придобит в Италия.

По време на престоя си участниците посетиха началното училище „Т. Леноти“, в което учат голям брой имигранти и роми, там имаха възможност да наблюдават работата на колегите си.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ