област Велико Търново
Сподели
02 юни 2022
Автор: ОбластВТ

Учители и ученици от 4 държави гостуват на СУ „Ангел Каралийчев“ в Стражица

Учители и ученици от 4 държави гостуват на СУ „Ангел Каралийчев“ в Стражица
СУ „Ангел Каралийчев“, гр.Стражица, посрещна 37 ученици и учители от Латвия, Естония, Румъния и Турция, по проект „Учи през целия живот- Осмели се за повече“, по Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

В момента в хотел „Премиер“, във Велико Търново 47 участници в проекта се обучават на тема „Лидерство и работа в екип“ с акцент върху устойчивото развитие. Организатор на обучението е Средно Училище „Ангел Каралийчев“, в партньорство с Фондация „Каузи“, гр.София.

Проектът има за цел да предостави на участниците възможност за получаване на практически опит в управлението на фирма, да развие предприемаческите им умения, да повиши нивото на осъзнаване на личните им качества и да развие така наречените умения на 21-ви век. Същинската част на обучението включва разнообразни теми като: модерна визия за устойчиво лидерство, цели на устойчивото развитие 2030, характеристики на устойчивият лидер, разликата между металидер и хуманистичен лидер, създаване на устойчива организация, комуникационни подходи и техники на устойчивият лидер, връзка между активното гражданство, устойчивото лидерство и социално предприемачество.

В процеса на обучението участниците се учат да вземат решения – индивидуални и групови. Паралелно с лекциите, участниците прилагат на практика наученото, като работят заедно върху решаването на различни казуси. За участниците е организирана и богата културна програма, която включва: пресъздаване на българска шевица, посещение на премиерния спектакъл „Паисий“ на НФА „Българе“, аудиовизуалната програма "Царевград Търнов – звук и светлина", Дряновски манастир и Архитектурно-етнографския комплекс „Етър”.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ