област Велико Търново
Сподели
16 апр 2021
Автор: ОбластВТ

Успешно приключи благотворителната инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“

Успешно приключи благотворителната инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“
Успешно приключи третото издание на благотворителната инициатива „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, организирана от „Ротаракт клуб“ – В. Търново, съвместно с Фондация „Искам бебе“ и Общината. Кампанията се проведе на 7 и 8 март, а целта бе набиране на средства в подкрепа на двойките, нуждаещи се от асистирана репродукция, за да имат бебета.

Мирела Димитрова и Емил Чимов са семейството, което ще бъде подпомогнато, стана ясно след разглеждане на документите. Събраните 1620 лева ще послужат за медицински изследвания и процедури, предхождащи ин-витро процедурите.Двойката бе определена по време на заседание, в което участваха заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, президентът на „Ротаракт“ Григор Григоров, съпрезидентът на организацията Станислава Пенчева, председателят на Фондация „Искам бебе“ във В. Търново Вероника Михайлова и нотариус Дешка Рачевец.

Кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ се провежда от 2019-а година, а от тази пролет вече е и национална. Навръх Благовещение тази година се роди и бебе, чиито родители са подкрепени чрез инициативата.

Кампанията допълва програмата за асистирана репродукция, която Община Велико Търново реализира вече десетилетие. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ