област Велико Търново
Сподели
02 дек 2022
Автор: ОбластВТ

Успешно приключиха строително-ремонтните дейности в сградите на Общностен комплекс (хъб) в община Горна Оряховица

Успешно приключиха строително-ремонтните дейности в сградите на Общностен комплекс (хъб) в община Горна Оряховица
Приключиха строително-ремонтните дейности по проект BGLD-2.003-0011-C01  "Създаване на Общностен комплекс (хъб) за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Божур" в гр. Горна Оряховица, с. Върбица и с. Драганово". 

Основната сграда в град Горна Оряховица е с изцяло обновен покрив и хидроизолация. Подменена е старата дограма и улуците.  Обособени са две помещения за офиси, в които ще се извършва основно работата с потребителите, като към тях е подменена изцяло лицевата част на помещенията с нова дограма, поставени са окачени тавани и плочки. 
Кухненските помещения са изцяло реновирани с нови плочки, мазилка, окачени тавани и осветление. Санитарните възли са с нови врати, фаянс противохлъзгащ гранитогрес и санитарни прибори-клекало, моноблок, мивка, смесителни батерии и сушилник за ръце.Подменени са канализацията и водопровода. Поставени са и нови енергоспестяващи осветителни тела.
Помещението в село Върбица е с ново дюшеме, врата и осветление. Стените са шпакловани и боядисани. 

Помещенията в село Драганово са с подменена дограма и врати. Стените са шпакловани и боядисани, а подът е с нов гранитогрес. Поставено е и ново LED осветление.

Дейностите се реализират по програма  „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Проектът  е на стойност 918 643.36лв.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ