област Велико Търново
Сподели
27 окт 2021
Автор: ОбластВТ

Тодор Кутрев, номер 5 в листата на ВМРО - Българско национално движение:ВМРО е моята кауза, защото ВМРО е България

Тодор Кутрев, номер 5 в листата на ВМРО - Българско национално движение:ВМРО е моята кауза, защото ВМРО е България
„ВМРО е моята кауза, защото ВМРО е България. Не познавам друга политическа сила, която така да милее за Отечеството ни, за всички българи и за тези, които живеят в Македония. Да се бориш за правата на българите в Македония е наистина смислена и благородна цел“, категоричен е бизнесменът Тодор Кутрев. Той е номер пет в листата на ВМРО - Българско национално движение и представлява общинската организация в Павликени, чийто председател е от години.

„Роден съм в село на войводи и това е една от причините да избера ВМРО. Роден съм с. Либяхово, днес Илинден, родното място на Борис Сарафов. Обаче не само защото селото ми е борческо, съм приел каузите и политиката на точно тази политическа сила. Имам семейна история, която ме отведе при войводите“, усмихва с Тодор Кутре и разказва, че някога неговите родители е трябвало да избират дали да бъдат българи или македонци. „Всъщност са ги принуждавали да стават македонци. Имах сестра, която беше македонка по документи, аз по документи съм българин, а брат ми, който е роден в този край, след заселването на родителите ми в Павликени, не носи нашата фамилия Кутреви. Когато се е родил, властите са казали, че това е македонска фамилия и не са позволили да го запишат с нея. Той е Тодоров. Три деца сме, а сме с три различни истории“, въздиша г-н Кутрев.

Днес той се занимава с дребен бизнес и казва, че това е онази част от родната икономика, която би трябвало да е гръбнакът й, а като че ли дребните бизнесмени са най-страдащите. „Държавата изобщо не помага на такива като мен. След толкова години труд, когато някой ме попита, а с какво искаш държавата да ти помага, вече казвам - с нищо. Искам да не ми пречи. Повече от всичко обаче искам да бъде горди и достойни българи, а не да се лашкаме от едната страна на махалото до другата и да се съгласяваме с всички външни сили. България я има повече от 1300 г. и пак ще я има. Въпросът е кой от нас ще остане в историята и кой ще бъде забравен. Няма да е ВМРО, защото ВМРО е България“, категоричен е Тодор Кутрев. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ