област Велико Търново
Сподели
22 ное 2022
Автор: ОбластВТ

Театър ВЕСЕЛ представя „Есенна въртележка“ на съботната си сцена в читалище „Искра“

Театър ВЕСЕЛ представя „Есенна въртележка“ на съботната си сцена в читалище „Искра“
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 26 ноември,  от 11.00 часа, ще гостува Есента. „Есенна въртележка“ е едно от любимите заглавия  в репертоара на Театър ВЕСЕЛ. Спектакълът, който ще представят търновските актьори, е игран на театралните сцени в цяла България. Драматизацията (по текстове на Валери Петров, Йордан Тодоров и Калина Малина) и постановката са дело на Веселин Василев, куклите – на Ани Пулиева и Стефка Кювлиева, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. Актьорският дует е добре познат на любителите на кукления театър – Елка Баланова и Веселин Василев. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.
      
„Есенна въртележка“ е жизнерадостен спектакъл, в който чрез игрови елементи на художествения изказ се разширяват и задълбочават познанията на малкия зрител за есента. Актьорите, с помощта на децата, „рисуват“ образа на златокосата Есен. Нейната поява е предхождана от много тематични песни, игри и есенни загадки. Феерия от песни, багри и кукли... „Годишните времена“ на Антонио Вивалди са музикалната провокация за творческия екип на великотърновския куклен театър. Малките зрители активно участват и съпреживяват срещата между Есенния вятър и Малкото листенце, както и изненадите с Пъстроперия папагал.
      
Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ във Велико Търново. За допълнителна информация – 0878 790 549.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ