област Велико Търново
Сподели
13 юли 2022
Автор: ОбластВТ

Театър ВЕСЕЛ посреща „Храбрият шивач“ на фестивала „Лято, кукли и приятели“

Театър ВЕСЕЛ посреща „Храбрият шивач“ на фестивала „Лято, кукли и приятели“
Поредният юлски спектакъл от афиша на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще се играе на 16 юли, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Любителите на кукления театър ще бъдат омагьосани от героите на класическата приказна история за „Храбрият шивач“. Представлението е моноспектакъл на популярния куклен, драматичен и ТВ актьор Георги Спасов.

Какво се случва, когато един беден шивач тръгва по света да си търси късмета? Може би ще открие, че е важна не само силата на ръцете, но и силата на ума. А какво означават думите „седем с един удар“,  ще разберем от този поучителен и забавен спектакъл по приказката на незабравимите Братя Грим.

Постановката е реализирана от Рубен Гарабедян, а сценографията и куклите са дело на Елена Цонкова. Оригиналната музика е композирана от Димитър Вълчев и Петко Манчев.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 часа в театралния салон на Читалище „Искра“ – многогодишен партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ