област Велико Търново
Сподели
16 юни 2022
Автор: ОбластВТ

Театър ВЕСЕЛ покани „Вълкът и седемте козлета“ на сцената на фестивала „Лято, кукли и приятели“

Театър ВЕСЕЛ покани „Вълкът и седемте козлета“ на сцената на фестивала „Лято, кукли и приятели“
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава на 18 юни, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с героите от  спектакъла „Вълкът и седемте козлета“. Представлението е от репертоара на Държавния куклен театър от град Русе. 
          
Вълнуваща среща на малките зрители с козлетата, любящата им майка и лакомия вълк. Вечната приказка на Братя Грим казва на децата колко е важно да слушат съветите на големите и да се подкрепят – тогава никой няма да ги надхитри и победи. Краят на историята е изненада както за  малките, така и за порасналите вече деца. Постановката е на Мая и Митко Димитрови, а сценографията и куклите – на Виктория Андрекова. Музиката е дело на Петко Т.Манчев. Участват: Димитър Пишев, Ивета Маринова, Мартин Пашов и Светлина Станчева.
         
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.
         
При дъждовно време представлението ще се играе на сцена в театралния салон на Народно читалище „Искра“ – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ