област Велико Търново
Сподели
30 юни 2022
Автор: ОбластВТ

Театър ВЕСЕЛ покани Театър „Мета“ от Тирана на фестивала „Лято, кукли и приятели“

Театър ВЕСЕЛ покани Театър „Мета“ от Тирана на фестивала „Лято, кукли и приятели“
Първият юлски спектакъл от афиша на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще се играе на 2 юли, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще бъдат очаровани от героите на класическата приказка „Принцесата и граховото зърно“. Представлението е моноспектакъл на популярната куклена и драматична актриса Йорида Мета от Тирана, Албания.  
         
Любимата на много деца по света приказка на Андерсен за принца, който иска да се ожени за истинска принцеса. Дали това е тя – непознатата, която идва в една бурна и дъждовна нощ? Дали ще усети граховото зърно под двадесет дюшека? Само сърцето има способността да усети и познае истината.
         
Режисьор на постановката е Йорида Мета. Сценографията и куклите са дело на Ренато Аликоли, а музиката – на Сокол Марси. В „Принцесата и граховото зърно“ участва Йорида Мета.
          
При дъждовно време представлението ще се играе на сцена в театралния салон на Народно читалище „Искра“ – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.
           
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.
         
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ