област Велико Търново
Сподели
04 авг 2021
Автор: ОбластВТ

С изложба и празник в парка Велико Търново се включи в Световната седмица на кърменето

С изложба и празник в парка Велико Търново се включи в Световната седмица на кърменето
За тринадесета поредна година Велико Търново се включи в Световната седмица на кърменето /1-7 август/. Празник на открито и тематична изложба събраха майки, деца и бременни жени в парк „Дружба“. Събитието бе организирано от Община Велико Търново, съвместно с Регионална здравна инспекция, Младежки дом и Център за родители „Happy Mums“.

Експозицията бе на тема „Кърменето днес и през вековете“, включвайки авторски стихове, снимки и репродукции, изобразяващи естественото хранене на бебета в българското и световното изкуство.

Началото на празника постави Росица Димитрова – директор на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Тя посочи, че Община Велико Търново подкрепя и се присъединява към глобалните инициативи за популяризиране на ползите от кърменето и се стреми да осигури услуги в подкрепа на децата и техните семейства. Росица Димитрова отбеляза, че в Общностен център за деца и родители „Царевград“ екипът на услугата, съвместно с Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" и изявени консултанти по кърмене, в края на миналия месец проведе беседа по въпросите за кърменето.

20 от участниците в изложбата получиха подаръчни ваучери, осигурени със средства от програма „Здрави деца в здрави семейства“ на Община Велико Търново.

Приветствие към кърмещите майки и бъдещите родители, уважили празника, отправиха д-р Светлана Моминска от РЗИ и Тони Калушкова - създател  на Център за родители „Happy Mums“. Те дадоха ценни практически съвети на младите майки относно трудностите при кърменето и тяхното преодоляване.


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ