област Велико Търново
Сподели
01 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Старшата на "Локо" с бронзови медали от Държавното първенство

Старшата на Локо с бронзови медали от Държавното първенство

Финалният турнир от Държавното първенство по хандбал за юноши до 16 години се проведе в Хасково. Осемте отбора, достигнали последната фаза от надпреварата бяха разделени в две групи. "Локомотив" (Горна Оряховица) се състезава с отборите на "АСТИ-61" (Хасково), "Спартак" (Варна) и "Левски" (Левски). "Полюс-ТМ" (Плевен), "Пирин-64" (Гоце Делчев), "Добруджа" (Добрич) и "Фрегата"(Бургас) оформиха другата четворка.

"Локомотивци" стартираха с победа над домакините с 23:20. Във втория мач отстъпиха на спартаклии с 21:23. В третия надиграха връстниците си от град Левски с 22:12 и заеха първото място в своята група.

На полуфинала младите железничари допуснаха загуба от "Добруджа" със 17:24. В мача за бронзовите медали успяха да победят отново хандбалистите от Хасково с 20:16.

"Поздравявам момчетата за медала. Можеше да е от по-благороден метал, но явно не успяхме да си повярваме. Следващият сезон този отбор отново ще играе в тази възрастова група и вярвам, че ще сме по подготвени и мотивирани", сподели Йордан Димитров от "Локомотив".

Локо: Ивайло Димитров, Християн Колев, Никола Стоянов, Георги Василев, Кристиян Деянов, Валентин Николов, Георги Стоилов, Златомир Колев, Димитър Недев, Ванислав Коев, Стефан Георгиев, Валентин Василев. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ