област Велико Търново
Сподели
24 апр 2020
Автор: ОбластВТ

Стартира разширяването на проекта за патронажна грижа във Велико Търново

Стартира разширяването на проекта за патронажна грижа във Велико Търново
От вчера стартира разширяването на проекта за патронажна грижа във Велико Търново и общината. Назначени са първите 10 социални асистенти, които ще помагат на 117 жители на общината в нужда. Подпомагането включва доставка на хранителни продукти, стоки от първа необходимост, лекарства, заплащане на битови сметки и заявяване на неотложни административни услуги.

Безплатни са логистиката и доставките, а закупуването на стоки, лекарства и останалите услуги се извършват със средства на потребителите.

117-те потребители живеят в Килифарево, Арбанаси, Никюп, Леденик, Самоводене и Водолей. По проекта могат да бъдат подпомогнати общо 296 жители на общината, които попадат в целевите групи. Приемането на заявления продължава, а желаещите могат да се свържат с общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ на телефон 062619220.
Потребители на патронажната грижа могат да бъдат хора на възраст над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства, лица под карантина, самотни родители с едно или повече деца на възраст до 12 години.

Дейностите по новия компонент са в синхрон с мерките по време на въведеното извънредно положение и съпътстващия го наложителен период на физическа изолация и ограничаване на контактите между хората. Подкрепени ще бъдат хората, които са застрашени в най-голяма степен от вирусното заболяване COVID-19, чрез изграждане на мрежа от услуги в домашна среда и създаване на подходящ материален и кадрови капацитет за предоставянето им.

Проектните дейности са със срок до 31 декември 2020 г. Осигурените средства за разширяването на патронажната грижа е чрез Европейския социален фонд и национално съфинансиране.

На телефон 062619220 или на този адрес, желаещите да кандидатстват за длъжността "Социален асистент" могат да получат цялата необходима информация за процедурата. Поетапно с тях ще бъдат сключвани трудови договори според броя и заявките на потребителите.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
09 дек