област Велико Търново
Сподели
03 ное 2022
Автор: ОбластВТ

Сдружение "Алфа клуб" участва в седмицата "Изкуство без граници" в Турция

Сдружение Алфа клуб участва в седмицата Изкуство без граници в Турция
Сдружение "Алфа клуб" от Горнa Оряховица продължава своето активно участие в проекта "Business CreArtivity" по програмата Еразъм+. В рамките на този проект град Самсун, Турция, бе домакин на международната среща "Изкуство без граници", в която участваха и партньори от Румъния и Северна Македония.

Домакините от Турция организираха редица интересни събития и работилници, които позволиха на младежите и техните ментори да се докоснат до различни изкуства и занаяти. Участниците имаха възможност да научат повече за традиционното турскo изкуство Ебру, което включва рисуване върху вода, и да опитат сами да изработят такива произведения.

Освен това, беше проведен фотографски уоркшоп под надслов "Динамичността на природата", където участниците развили своите умения в областта на фотографията и създадоха уникални снимки на природата в околностите на Самсун. В рамките на арт уоркшоп, младежите използваха изцяло природни материали, за да създадат разнообразни творби. Втората част на този уоркшоп включваше и изработване на памучни чанти с името и логото на проекта.

Участниците имаха и възможност да се включат в работилница по грънчарство, където научиха основите на този древен занаят и създадоха свои собствени керамични изделия. Целта на всички тези уоркшопи беше да помогне на младежите и техните ментори да се справят с последиците от пандемията COVID-19, като научат нови занаяти и развият своя креативен потенциал.

Участието на Сдружение "Алфа клуб" в седмицата "Изкуство без граници" показа значимостта на международното сътрудничество и обмен на опит между различни култури. Участниците имаха възможност да се забавляват, обогатяват своите познания и умения, както и да открият нови начини за личностно и професионално развитие.

Този вид инициативи са от особена важност в настоящия контекст на световната пандемия, тъй като те подкрепят младежите и техните ментори да намират нови пътища за превъзмогване на предизвикателствата и да се адаптират към променящата се реалност. Проектът "Business CreArtivity" продължава да допринася за създаването на мостове между различните култури и да насърчава на обмена на опит, знания и добри практики, което оказва положително влияние върху участниците и общностите, които те представляват.

Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.
Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването  на съдържащата в нея информация.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ