област Велико Търново
Сподели
15 май 2020
Автор: ОбластВТ

Разрешиха провеждането на традиционния неделен пазар в село Джулюница

Разрешиха провеждането на традиционния неделен пазар в село Джулюница
Кметът на община Лясковец, д-р Ивелина Гецова, разреши да се проведе традиционният неделен пазар в село Джулюница, при спазване на строги епидемиологични мерки. Заповедта, публикувана в официалната страница на Общината, е на основание решение на Министерския съвет и министъра на здравеопазването във връзка с обявяване на извънредна епидемична обстановка.

Провеждането на неделния пазар ще се осъществява при спазване на строги мерки. Обществените пространства, на които търговците могат да разполагат своята продукция, се ограничава между улиците: "Трети март", "Цар Освободител" (четни номера до Кметството), площадното пространство пред сградата на Кметството, "Цар Освободител" (нечетни номера до пресечката с ул. "Трети март"). Въвежда се еднопосочно движение на посетителите на пазара. Право да търгуват имат единствено регистрирани земеделски производители и собственици на лични стопанства, които произвеждат селскостопанска продукция на територията на община Лясковец.

Пазарът ще бъде отворен от 8:00 до 12:30 ч. Допуснатите производители ще могат да започнат разполагането на стока 30 минути преди началния час, като са длъжни да освободят обществените пространства до 30 минути след крайния час. Между заетите от търговците площи трябва да е осигурено разстояние не по-малко от 1,5 метра. Не се допуска пред щанда на даден търговец по едно и също време да се намират повече от двама клиенти, освен ако не са членове на едно семейство. Клиентите и търговците задължително трябва да ползват защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата. Не се допуска опипване на предлаганата продукция.

Търговия със стоки, които не представляват селскостопанска продукция, не е позволена.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
09 дек