област Велико Търново
Сподели
15 сеп 2021
Автор: ОбластВТ

Първата класна стая Монтесори, оборудвана от Ротари клуб – Велико Търново, посрещна своите първокласници

Първата класна стая Монтесори, оборудвана от Ротари клуб – Велико Търново, посрещна своите първокласници
Първата в областта и трета в страната класна стая, в която ще се провежда обучение на деца по метода Монтесори, посрещна днес своите първокласници. Тя е оборудвана по инициатива и с дарения на Ротари клуб – Велико Търново в СУ „Г. С Раковски“.

15 деца днес прекрачиха за пръв път училищния праг във великотърновското училище и те са двойно повече от миналата година, споделиха от ръководството. Гости на тържеството за първия учебен ден бяха президентът на клуба Венелин Иванов и церемониал майсторът и член на Борда на РКВТ Мартина Маринова.

Предния ден те, заедно с елект президента Валентин Михайлов, лично участваха в сглобяването на мебелите, за да могат днес първолаците да се радват на красивата си като приказка класна стая.
Над 4 000 лева са средствата, вложени от ротарианците в оборудването, дидактически материали и пособия в Монтесори кабинета.

Днес развълнуваните първокласници и техните родители бяха посрещнати от младата учителка Стефани Йоргакева, която е преминала специално обучение за прилагането на иновативния метод.

Монтесори методиката е популярна в много държави и много световно известни личности са монтесори ученици. Тя е по-различна от стандартните методи на обучение, при нея децата сами търсят причинно-следствени връзки и развиват своята креативност, обясни тя. Класната стая също е оборудвана по различен начин, ползват се специални пособия, а учителят работи индивидуално с всяко дете, не с фронтален, а с насочващ и окуражаващ подход. Монтесори методът е много подходящ и за деца с увреждания.

Да бъдат здрави и да следват мечтите си. Това пожела на учениците в СУ „Г.С. Раковски“ президентът на РКВТ Венелин Иванов. Той призова първокласниците да пазят своята класна стая,  да трупат много знания, да се забавляват и да бъдат добри ученици. 
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ