област Велико Търново
Сподели
16 юни 2022
Автор: ОбластВТ

Проф. Костадин Ангелов: Никола Минчев скри извършеното национално предателство – искането на оставката му е логичен ход

Проф. Костадин Ангелов: Никола Минчев скри извършеното национално предателство – искането на оставката му е логичен ход
Искането на оставката на председателя на 47-о Народно събрание е логичен парламентарен ход, коментира народният представител от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов. „До момента, в който Никола Минчев взимаше решенията сам и по вътрешно убеждение, постъпваше правилно. Когато реши да обслужи Кирил Петков и да скрие извършването на национално предателство, той постъпи грешно. Това е грубо погазване и на Конституцията, и на Правилника на Народното събрание“, категоричен е проф. Ангелов.

По думите му, падането на председателя на парламента не се случва за първи път и е нормално, когато има правителствена криза и изпълнителната власт няма национално представителство. Всички разговори за нов председател ГЕРБ-СДС ще ги води в българското Народно събрание, а не някъде другаде, продължи Костадин Ангелов.

Народният представител от Великотърновски регион подчерта, че ГЕРБ-СДС поставя на първо място интересите на България, поради което управляващата коалиция трябва да си тръгне възможно най-бързо. „Щетите, които властта нанесе, ще останат непоправими много дълго време. Решенията, които настоящето правителство взима, граничат със заплаха за националната сигурност по две причини. Първата е финансовата криза, съизмерима с тази от 1996-1997 година. Влизаме в дългова спирала и в свръх-дефицит, а това ще доведе до спиране на европейските средства и инвестициите. Инфлацията в България не е привнесена, а е резултат от закъснелите решения и невзетите мерки от страна на кабинета на Кирил Петков. Всеки българин усеща тази инфлация по джоба си“, завърши проф. Костадин Ангелов.
 

 

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ