област Велико Търново
Сподели
04 ное 2021
Автор: ОбластВТ

Проф. Асен Балтов и проф. Костадин Ангелов: Анастас Герджиков и Невяна Митева са нужните на България президент и вицепрезидент - държавници

Проф. Асен Балтов и проф. Костадин Ангелов: Анастас Герджиков и Невяна Митева са нужните на България президент и вицепрезидент - държавници
Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева са ерудирани, отговорни хора, с невероятно излъчване. Те разсъждават като държавници и обединители на народа. Затова и в наше лице, и от ГЕРБ те имат категоричната подкрепа като кандидати за президент и вицепрезидент на България. Те нямат нищо общо с военния маниер на Румен Радев, който не се вслушва в ничии съвети, а каквото си е наумил, го прави.

Това заявиха проф. Асен Балтов и проф. Костадин Ангелов по време на поредица от здравни консултации и срещи с граждани във Велико Търново и региона. Кризите, в които управлението на юмрука вкара България, всеки ден доказват все повече и повече, че е нужен президент, който да сплоти българите и да сложи край на разделението.

„Цената на тока гони над 600 лева на мегаватчас и скочи с 500%. Какво направи служебното правителство на Румен Радев – нищо. А какво пропусна да направи? В началото на юли държавата или по-точно Министерството на енергетиката трябваше да разпише споразумение с Европейската комисия, в резултат на което щеше да доплаща и да формира част от цената на тока. Така увеличението нямаше да е толкова драстично, а бизнесът щеше да плаща три пъти по-малко. Нашето правителство бе подготвило това споразумение, но назначеният от Радев кабинет просто се отказа. Така днес държавата няма право да излезе на енергийната борса и по този начин да подпомогне бизнеса, като доплаща за тока“, обясни проф. Костадин Ангелов. Той предупреди, че през февруари хората също ще бъдат неприятно изненадани от по-високи сметки за ток.

Като предизборен фарс и печелене на гласове проф. Ангелов определи увеличението на пенсиите, защото е разчетено единствено до края на годината и се дават едни пари на калпак, независимо дали човек е работил през целия си живот, или няма и един ден трудов стаж. Той е категоричен, че всяко увеличение на пенсиите е справедливо, когато е трайно. За да стане обаче това са необходими сметки, които експертите в ГЕРБ вече са направили. 600 лева минимална и 750 лева средна пенсия са заложени в управленската програма на ГЕРБ именно на базата на разчети, затова са и напълно постижими в края на мандата.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ