област Велико Търново
Сподели
01 юли 2021
Автор: ОбластВТ

Представят „Болен здрав носи“ в Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021

Представят „Болен здрав носи“ в Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021
В афиша на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 ще бъде представен първият юлски спектакъл в събота от 11,00 часа на откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до художествената галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. При дъждовно време представлението ще се играе в същия ден, но от 11,30 часа на сцената на НЧ „Надежда 1869“ (тел. 0887 790 549).
         
„Болен здрав носи“ е спектакъл на един от най-старите театри в България, основан през далечната 1946 година. Постановката е на Държавния куклен театър в Пловдив и е дело на Ирослав Петков, а сценографията и куклите - на Мария Ибришимова. Участват Наталия Василева и Велизар Евтимов.
         
Колко мъдри са народните приказки! Известната българска приказка противопоставя грубата сила на острия ум. „Болен здрав носи” е  представена от актьорите с много настроение и  хумор. Тя ще ни накара да се посмеем над преструвката, глупостта и измамата и ще ни помогне да направим своите важни житейски изводи.
         
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2021 е организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и е част от културния календар на града.
  
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ