област Велико Търново
Сподели
13 апр 2022
Автор: ОбластВТ

Посетителите стават активни участници в атракциите на международното изложение "Културен туризъм"

Посетителите стават активни участници в атракциите на международното изложение Културен туризъм
Атрактивни възстановки, работилници, изложби и приключенски игри очакват посетителите на Международно туристическото изложение „Културен туризъм“- Велико Търново  от 14 до 16 април в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“
         
Работилница „Седянка“ е подготвила за любителите на ръкоделието различни възможности да изпитат своята сръчност – уроци по национална везба за начинаещи, плетене с пръсти и  майсторски клас по самоковска бродерия за напреднали.  Ще може да се пробва различна украса на Великденски яйца – рисуване с восък по старата технология на Велинградската школа и изработка на плъстени яйца.
         
За любителите на по-активни и силови предизвикателства спирката е зоната на  „Escape room Logiscape”.  Групата за исторически възстановки „Via Pretoria“ ще въвлече посетителите в  „туристически“ атракции от античните времена.  За запленените от романтиката и ретро настроението най-подходящо за посещение е  ателието „Retro Belle Epoque”.
         
Международното туристическо  изложение „Културен туризъм“-Велико Търново и тази година традиционно се провежда в седмицата преди Великден. Традиционно в програмата участват български и чуждестранни общини, които представят новите си програми и турове, специално разработени за възстановяване на туристическия интерес. Гости и участници във форума са и посолства на държави-емитиращи туристи в България, които освен презентационната си програма, ще проведат и работна среща с представители на Министерство на туризма за съгласуване режимите за международните пътувания между партньорите.

Значимият и единствен по рода си на Балканите форум, се провежда по инициатива на Община Велико Търново, съвместно с Министерството на туризма. Събитието е включено в Годишната програма за национална туристическа реклама.
 
Официалното откриване на XVII Международно туристическо изложение „Културен туризъм“-Велико Търново е в 11,00 ч. на 14 април 2022 г.  
 


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ