област Велико Търново
Сподели
22 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Поздрав от кмета на В. Търново Даниел Панов по случай 22 март - празник на старопрестолния град

Поздрав от кмета на В. Търново Даниел Панов по случай 22 март - празник на старопрестолния град
Уважаеми жители на Историческата и духовна столица – Велико Търново,
Скъпи съграждани,
 
22 март е ден, особено специален за всеки, който живее и свързан с Велико Търново!
 
Празникът на нашия град винаги е бил обичан от всички българи, винаги е носил специален заряд и еуфория. Затова всички ние, великотърновци, се гордеем, че сме Историческа и духовна столица на България!
 
Денят на Велико Търново ни връща към битката при Клокотница, към онези славни времена, в които цар Иван Асен II надгражда достиженията на първите Асеневци и издига България в световна сила. А Търновград е гордата столица, глобален център на държавността, културата, духовността, просветата.
 
Днес – навръх празника на Велико Търново, най-важно е да си пожелаем да бъдем с близките и приятелите си без пандемия и без страх за здравето и живота им. Затова е по-важно да направим цивилизационния избор, с който да защитим първо тях, а така и себе си. Избираме здравето, поставяме го на първо място, за да дойдат по-бързо онези добри времена, в които ще празнуваме.
 
Нека сме заедно в този избор, нека разумът ни обедини, нека бъде отговорни. Защото именно с дисциплина, ред и единение нашите предци са постигнали най-големите успехи в българската история, в историята на Велико Търново!
 
Великотърновци са доказали, че изпитанията на времето само са ги правили по-силни.
Знам, че заедно, отговорни и с вяра в науката и медицината ще преминем и през тази криза.
 
Историята помни, че по-страшните кризи са духовните кризи, затова нека помним написаното, завещаното и белязаното от дедите, за да сме достойни наследници на Царевград Търнов!
 
Честит празник!
Честит 22-и март!
 
Даниел Панов
Кмет на Велико Търново

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ