област Велико Търново
Сподели
01 авг 2023
Автор: ОбластВТ

Подменя се водопроводът по ул. „Братя Бендереви“ в Горна Оряховица

Подменя се водопроводът по ул. „Братя Бендереви“ в Горна Оряховица
ВиК подменя водопровода по ул. „Братя Бендереви“ в Горна Оряховица. Улицата е дълга близо 560 м. и трябва да се направят близо 30 сградни и улични отклонения. Водопроводът по една част от улицата вече е подменен и остава да се работи по около една трета от нея. В момента от дружеството работят по подвързване на отклоненията. По тази причина днес (1 август) живеещите в този квартал ще бъдат с нарушено водоподаване до 17.00 ч.

След като ВиК приключи със своята част от ремонта, ще се асфалтира от Общината. Но това се очаква да бъде през септември.

В края на пролетта по този начин започна и ремонт на ул. „Тракия“. Водопроводът там е подменен и са изградени отклоненията. Забавянето на асфалтирането е заради изчакването на новия държавен бюджет, за да се отпуснат средствата, заложени в капиталовата програма на Общината за текущи ремонти. След като Законът за бюджета бъде публикуван, се очаква до няколко дни средствата да бъдат отпуснати. Веднага след това Общината ще възложи на „Пътни строежи” да започне изпълняването на обектите, сред които е и асфалтирането на двете улици.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ