област Велико Търново
Сподели
29 окт 2021
Автор: ОбластВТ

Пламен Борисов, номер 4 в листата на ВМРО - Българско национално движене: Да поемем отговорност за собствената си съдба

Пламен Борисов, номер 4 в листата на ВМРО - Българско национално движене: Да поемем отговорност за собствената си съдба
Пламен Борисов от Свищов е един от най-младите кандидати в листата на ВМРО - Българско национално движение. Представител е на гражданската квота. Възпитаник е на Стопанската академия „Д. А. Ценов“, където е завършил специалността „Счетоводство и контрол“. В момента учи за магистърска степен, специалност „Режисура“, в Благоевград. Работи като видеограф (снима видеа), неженен.

„ВМРО е гласът на здравомислещия национален патриотизъм и консерватизъм. Харесва ми това, че членовете на тази организация не държат да са най-шумните в стаята, но държат на разумното обяснение на посланията им към хората. Самите хора инстинктивно посягат към тях в трудни времена, защото търсят опора в познатото, в стабилното, което е всъщност и въпрос за ценностната им система и това най-ясно си пролича по време на тази пандемия, която се случи“, казва Пламен Борисов и допълва: „Живеем в уродлив свят без координатна система, без котви, които да привързват човека към родното място, към семейството, към общността, която те е изградила като личност. ВМРО има политическа идеология, за разлика от огромна част от формациите на българската сцена. Това показва сериозност и ангажираност. Аз съм дълбоко убеден, че посоката, в която някои кръгове тикат развитието на обществото, е погрешна. На тези опити трябва да има отпор и считам, че ВМРО може да го организира. Разбира се с помощта на широк граждански алианс от мислещи хора, които да помогнат. Затова избрах да приема предизвикателството и да се включа“.

Когато става дума за младите хора в България и за предизвикателствата пред тях, Пламен Борисов признава, че проблемите им са явни и видни за всеки непредубеден човек. „Аз съм представител на българското село в листите на партиите. Такива хора вече почти не останаха! Българското село, което е било гръбнакът на нашето общество, е разгромено. Доколкото го има, е в ръцете на арендатори – мултимилионери и техни издънки. Няма го малкият предприемач, човекът, който развива нормален собствен бизнес в родното си място, което му позволява достойно съществуване. Още по-малко го има и наемният работник, който дава труда си и получава възнаграждение адекватно на вложените усилия. Това е резултат от грешната демографска и регионална политика на държавата, или по-скоро на пълната липса на такава. Циганизацията е логична последица на оттеглянето на хората от селото. Тези проблеми са скачени съдове – единият води към другия. Уверен съм, че всеки разпознава родното си населено място в тези редове. Ако тези процеси продължат, скоро ни очаква антиутопичен свят с няколко големи града, оградени отвсякъде, и огромни празни пространства, населени със застаряващо и умиращо население и орди безчинстващи социално изолирани малцинства. Това не е моят идеал за България, за Великотърновска област, за община Свищов или за родното ми село – Овча могила“, категоричен е кандидатът за народен представител.

След това Пламен Борисов допълва, че съвременното консуматорско общество и масово прокламираните и приемани вече като догми либерални ценности, създават незрели и неподготвени за живота младежи и от това идва усещането, че това е някаква твърде млада възраст да се интересуваш от обществото и от това накъде върви то. „Аз винаги съм проявявал гражданска активност, смятам, че това е правилният начин да се постъпва – да се формира мнение, да се отстоява, да се налага сред повече съмишленици. За съжаление, демографският колапс на българската нация и застаряването на населението създава усещането, че 29 години е млада възраст – това при другите народи не е така и това е част от проблема ни като нация – отказваме да носим отговорност за собствената си съдба, прехвърляме я на някой „по-възрастен“ и „по-знаещ“ и резултатите ги виждаме всички!“, споделя Пламен Борисов.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ