област Велико Търново
Сподели
30 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Офицери от резерва поискаха от Лечева да се акцентира на сухопътните войски

Офицери от резерва поискаха от Лечева да се акцентира на сухопътните войски
Кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Весела Лечева се срещна с офицери от резерва. По думите им в сектор отбрана сухопътните войски трябва да са акцент при финансирането и грижата на държавата. Ветераните се аргументираха с това, че при природни бедствия именно това звено от отбраната ни може да се включи веднага и да помогне ефективно.

Лечева пое ангажимент да изрази техните препоръки на централно ниво. Тя запозна присъстващите и със социалната програма на левицата, както и мерките за преодоляване на демографската криза. Тя припомни, че единственото работещо решение е преизчисляване на всички пенсии по справедливи критерии, които да отчитат както трудовия стаж, така и спецификата на работата. „Вие сте един от стожерите на обществото ни, защото с житейския си път ни показвате какво е чест и отдаденост към Родината. Винаги сме се застъпвали за тезата, че трябва да получите специално и уважително отношение от страна на държавата“, каза още Лечева.
 
В срещата участие взе и кандидатът за депутат на левицата и председател на БСП-Велико Търново Михаил Михалев. „Всеки ден българското воинство е принудено да гледа разрухата в българската армия. Всъщност колкото по-слаба е армията ни, толкова по-зависими ставаме от останалите държави“, заяви Михалев.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ