област Велико Търново
Сподели
24 яну 2022
Автор: ОбластВТ

Орисаха първото великотърновче за новата година, 1044-а бебета са се родили през 2021-а

Орисаха първото великотърновче за новата година, 1044-а бебета са се родили през 2021-а
Кметът Даниел Панов връчи реплика на царска монета на малката Габриела
 
Навръх Бабинден в родилното отделение във Велико Търново бе спазена традицията по орисването на първото великотърновче, родило се през новата година.

Кметът на Старата столица Даниел Панов уважи церемонията и връчи на малката Габриела Aнчева и родителите реплика на царска монета. На щастливите родители той пожела здраве, а дъщеричката им да се радва на щастливо и безгрижно детство.

В Деня на родилната помощ Даниел Панов поздрави началника на родилното отделение доц. Светлозар Стойков и целия му екип, д-р Кина Николова и колегите й от неонатологията, всички лекари, медицински сестри и акушерки. „Искрена признателност и адмирации пред вас - за ежедневните грижи и високия професионализъм в работата ви! С родилното си отделение, условията в него и лекарските грижи Велико Търново е водещите български градове“, каза Даниел Панов. Той поздрави и дамите от „Зонта клуб“ начело с д-р Йорданка Томова както за спазената традиция на Бабинден, така и за каузите, които „Зонта“ реализира за Старата столица.

С две добри новини за цяло Велико Търново се похвалиха от родилното отделение - 1044 са бебетата, проплакали в града през 2021 година. Така раждаемостта в старопрестолния град остава висока за шеста поредна година. А само за 21 дни от началото на 2022-а година са се родили 58 деца.

По традиция най-младата акушерка изми ръцете на началника на отделението д-р Стойков, връчена бе наградата за акушерка на годината, а отец Славчо отслужи благослов. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ