област Велико Търново
Сподели
27 авг 2021
Автор: ОбластВТ

Оперният шедьовър на Моцарт „Вълшебната флейта“ обра овациите под откритото небе на Царевец

Оперният шедьовър на Моцарт „Вълшебната флейта“ обра овациите под откритото небе на Царевец
„Сцена на вековете“ продължава с вечната история на Дон Кихот и Санчо Панса
 
"Вълшебната флейта" - последната опера на Моцарт, едно от най-обичаните и често изпълнявани произведения във всички световни оперни театри, за първи бе представена на Царевец.

Спектакълът на Варненската опера бе част от календара на летния оперен фестивал "Сцена на вековете".

В ролята на Памина на сцената на Царевец излезе великотърновската оперна певица и солистка на Варненската опера Мария Павлова. В образа на Тамино бе Георги Султанов, Царицата на нощта бе изиграна от Пламена Гиргинова, а Папагено - от Иво Йорданов. В ролята на Зарасто бе Гео Чобанов, а на Папагена - Лилия Илиева. В спектакъла ще участват солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна.

„Вълшебната флейта” бе под режисурата на румънеца Антониу Замфир, сценографията и костюмите са на Ася Стоименова, а с диригентската палка бе Стефан Бояджиев.

Програмата на летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ продължава тази неделя /29 август/ с мюзикъла "Човекът от Ла Манча" от Дейл Васерман, по музика на Мич Лейк и стихове на Джо Дариън. Под откритото небе на Царевец ще оживеят Дон Кихот неговият верен оръженосец Санчо Панса. Постановката отново е на Държавна опера – Варна, началото й е в 21,00 ч. Билети могат да бъдат закупени от туристическите информационни центрове в центъра на В. Търново и на площад „Цар Асен I”, както и в мрежата на Eventim.

Подарък за зрителите и гостите ще бъде аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина“, който ще бъде излъчен след края на мюзикъла.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ