област Велико Търново
Сподели
28 май 2021
Автор: ОбластВТ

Община Велико Търново очаква идеите на гражданите за развитието на Велико Търново до 2027 година

Община Велико Търново очаква идеите на гражданите за развитието на Велико Търново до 2027 година
Община Велико Търново кани гражданите да дадат своите идеи за развитието на старопрестолния град и на населените места в общината в периода 2021-2027, както и да споделят визията си за разрешаването на конкретни проблеми. Инициативата е част от процеса по изготвяне на Плана за интегрирано развитие на Община Велико Търново за периода 2021-2027 г.

За целта на специално създадения сайт за разработването на документа са поместени фишове за проектни идеи. Те са достъпни в секция „Публични събития“ .

Всеки, който желае да сподели проектна идея, следва да изтегли релевантния образец, да го попълни спрямо изискванията и заедно с приложенията към него (ако са необходими) да ги изпрати до 06 юни 2021 година на следния email: contact@veliko-turnovo-next7.eu.

Община Велико Търново кани гражданите и за участие в публично събитие „Обществен форум“ за обсъждане на стратегическата част на документа: визия, приоритети,  мерки и др. Събитието ще се проведе онлайн на 02 юни 2021 г. от 10:30 часа. Очакваната продължителност е до 12:00 ч.

Всеки желаещ да участва трябва да заяви това до 31 май (понеделник) включително на email: euro_vt@abv.bg, като задължително посочи електронна поща, на която да получи линк за участие в събитието.

Линкът ще бъде изпратен до 09:30 ч. в деня на събитието на имейл адреса, който е посочен. При промени всеки ще бъде своевременно уведомен.

Заключителното обществено обсъждане за представяне разработения проект на Плана за интегрирано развитие се предвижда да се проведе присъствено в края на следващия месец, ако епидемиологичната обстановка го позволява. Събитието ще бъде съобразено с актуалните противоепидемични мерки. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ