област Велико Търново
Сподели
28 окт 2020
Автор: ОбластВТ

Общината отмени честването на 140-годишнината от обявяването на Лясковец за град

Общината отмени честването на 140-годишнината от обявяването на Лясковец за град

Във връзка с наблюдаваното ежедневно нарастване броя на регистрираните случаи от COVID-19 и свързаното с това интензивно развитие на епидемичната ситуация в страната, се наложи да бъдат предприети допълнителни противоепидемични мерки, с цел ограничаване разпространението на заболяването и защита и опазване живота и здравето на гражданите и гостите на община Лясковец.

В тази връзка, по препоръка на Областния кризисен щаб и в резултат на изпълнение на последната заповед на министъра на здравеопазването, се наложи да бъдат отменени празничните прояви, които Община Лясковец по-рано обяви по повод честването на 140 години Лясковец-град. Всички планувани мероприятия за 30 октомври – откриването на обновена зона в Голям градски парк, демонстрацията на състезателите на „Браун тим“ на новите спортни площадки, фотоизложбата, поетичният рецитал и концертът на Капанския ансамбъл, се отменят.  

Общинското ръководство се надява за разбиране от страна на гражданите и апелира да бъдат спазвани мерките за безопасност, да не се предприемат рисковани пътувания и безпричинно струпване на хора на едно място, за да опазим своето здраве и това на близките и приятелите си.  

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ