област Велико Търново
Сподели
16 сеп 2021
Автор: ОбластВТ

Областният управител Георги Гугучков откри новата учебна година в Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“

Областният управител Георги Гугучков откри новата учебна година в Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“
Областният управител Георги Гугучков откри новата учебна година в Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново. Той посрещна учениците заедно с директора на учебното заведение Ангел Гушев и преподавателите.

Областният управител приветства учениците и им пожела смело да вървят по пътя на знанието, за да постигат високи резултати на изпитите през годините на обучението си. Той акцентира на факта, че вече пет десетилетия Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ посреща ученици на 15 септември.

„Приемете моите най-искрени поздравления по случай откриването на новата учебна година!
Днес, 15 септември, всички български училища отварят врати, за да даряват знания и нови възможности. Този ден е тържество на знанието. Ден, който събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта.
15-ти септември е денят на вашите усмивки от срещата с любимия учител, на вашата увереност в собствените сили и желанието да се развивате, преследвайки своите мечти!
Уважаеми педагози и родители, бъдещето принадлежи на нашите деца, Вие сте призвани да ги обучавате и възпитавате всеки ден.
Пожелавам Ви здраве и нови сили, за да продължите да изпълнявате тази хуманна и благородна мисия!
Пожелавам Ви здраве и нови сили, за да продължите да изпълнявате тази хуманна и благородна мисия!“, каза областният управител в приветствието си.

За учебната 2021/2022 година в Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ са приети 133 ученици, разпределени в пет паралелки с профил "Математически" , "Софтуерни и хардуерни науки", "Природни науки". И за професиите "Системен програмист" и "Приложен програмист".

Заместник областният управител Габриела Шилкова участва в откриването на учебната година в СОУ „Георги Измирлиев“ – Горна Оряховица. От името на областния управител Георги Гугучков, тя приветства учениците и учителите. Пожела на учениците и учителите новата учебна година да е присъствена. Габриела Шилкова допълни, че първият учебен ден е съпроводен с много вълнения и емоции, а за първокласниците е особено вълнуващ, защото днес за първи път те ще чуят училищния звънец.

„Преди 25 години аз също прекрачих прага на Средно училище "Георги Измирлиев" и извървях целия път на средното образование тук от 1 до 12 клас. Гордея се, че съм възпитаник на Гимназията. Тук са и голяма част от моите преподаватели, които днес чакат вас – да ви посрещнат, да ви научат и да ви бъдат приятели. Обичайте, уважавайте и ценете учителите“, каза тя в приветствието си.

Заместник областният управител Станислав Николов приветства учениците в Американски колеж – Аркус. Той отправи поздрав към тях от името на областния управител и им пожела успешна учебна година. „Първият учебен ден е един от най-хубавите празници, изпълнен с трепет и емоции както за децата, така и за техните родители.

Всеки от нас носи своя спомен за деня, в който за пръв път е прекрачил прага на училището. 15-ти септември е ден изпълнен с усмивки от срещата с приятел или любим учител; Ден на вашата увереност в собствените сили и желанието да се развивате, преследвайки своите мечти! Уважаеми педагози и родители, бъдещето принадлежи на нашите деца, Вие сте призвани да ги обучавате и възпитавате всеки ден“, каза Станислав Николов в приветствието си. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ