област Велико Търново
Сподели
12 юли 2022
Автор: ОбластВТ

Новата комедия „Петък вечер“ с премиера във Велико Търново на 20 юли

Новата комедия „Петък вечер“ с премиера във Велико Търново на 20 юли
Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков и Христо Пъдев ни разказват за бленуваната петък вечер, влизайки в различни роли
 
Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков и Христо Пъдев се събират на театралната сцена за една (без)паметна „Петък вечер“. Премиерата на новия авторски спектакъл във Велико Търново ще бъде на 20 юли в Летния театър в града.

Има седмици, в които единственият смисъл е очакването на петъчната вечер. Има дни, които минават изцяло в планирането ѝ. Има хора, за които петък вечер е със статута на религиозен празник.

Героите на пиесата обаче не са от тях. Те са четирима млади мъже, на които все по-рядко се удава възможността да се забавляват. Петък вечер за тях се е превърнала в една от най-смелите им мечти. Както е за почти всички млади бащи, например.

Четиримата актьори влизат в различни роли, през които ни показват как може да мине една петък вечер – от подготовката за излизането до намирането на вратата на дома и уцелването на ключалката на следващата сутрин.

Режисьор на спектакъла е Ивайло Ненов. Автори са Ваня Георгиева, Николай Ангелов и още една камара батковци, както се шегуват от екипа. Александър Деянов – Skiller е композитор на музиката и аудио ефектите на „Петък вечер“, а публиката ще се изненада от изпълнението им от актьорите на живо.

Премиерата на спектакъла в София в края на май беше пред пълна зала и в атмосферата на смях и аплодисменти. Постановката вече е на лятно турне в страната, а през есенно-зимния сезон предстоят и премиери в чужбина.
 

Актьори: Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков, Христо Пъдев
Режисьор: Ивайло Ненов
Автори: Ваня Георгиева, Николай Ангелов и още една камара батковци
Сценограф: Теодор Киряков
Композитор: Александър Деянов - Skiller
Хореограф: Александър Манджуков
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ