област Велико Търново
Сподели
04 яну 2021
Автор: ОбластВТ

Над 97% от малките ученици във Велико Търново се върнаха в клас

Над 97% от малките ученици във Велико Търново се върнаха в клас
Спокойно започна първият за новата година учебен ден за малките ученици във Велико Търново. Малчуганите от 1 до 4 клас се върнаха в класните стаи при стриктна противоепидемична организация във всяко училище. За учителите и помощния персонал са осигурени необходимите лични предпазни средства, периодично се извършва неколкократна дезинфекция на общите площи и помещения. В тях децата също носят маски.

Над 97,3% е посещаемостта - 2682 деца от 1 до 4 клас са на училище в първия учебен ден. По-малко от 1,2% са децата, обхванати в електронна форма на обучение, а едва 1,5% са отсъстващите.

Отвориха врати и детските градини, където посещаемостта е над 70% - 1816 са децата в първия ден. Нивото е непроменено спрямо средното число на присъствия за месеците септември, октомври и ноември.

Във всяка детска градина се прилага комплекс от мерки - приемането и изпращането на малчуганите е пред входовете на сградите, на всяко дете се мери температурата, осигурени са маски и шлемове за възпитателите и персонала, както и различни видове дезинфектанти. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ