област Велико Търново
Сподели
13 юни 2022
Автор: ОбластВТ

Мюзикъл и рок в съвместен концерт на великотърновския театър с музикантите от Б.Т.Р.

Мюзикъл и рок в съвместен концерт на великотърновския театър с музикантите от Б.Т.Р.
Съвместен концерт с рок музикантите от Б.Т.Р. ще изнесе екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Концертът под надслов „Мюзикъл и рок“ ще бъде представен за първи път пред публика на 16 юни от 20 часа на откритата сцена на Летния театър в старата столица.

В него музикантите от Б.Т.Р. ще свирят с оркестъра на великотърновския театър с диригент Маестро Георги Патриков. В програмата като солисти ще участват Наско от Б.Т.Р., Теодора Петрова, Миряна Калушкова и Гергана Стоянова. Специални гости в музикалната вечер ще са младите таланти от „Джуниър бенд“ при СУ „Емилиян Станев“ с ръководител Йордан Цветанов.

В първата част на концерта рок музикантите за първи път ще изпълняват фрагменти от обичани мюзикъли заедно с оркестъра на театъра. В програмата са включени арии и дуети от мюзикълите „Уестсайдска история” на Л. Бърнстейн, „Фантомът на операта” и „Котки“ на А. Лойд Уебър, както и от неговата рок опера „Исус Христос суперзвезда”. Във втората част ще звучат вечните хитове на Б.Т.Р. в оркестрация за рок група и симфоничен оркестър.

„Мюзикъл и рок“ е вторият интересен музикален проект, който екипът на МДТ реализира в своя юбилеен творчески сезон. Първата успешна съвместна продукция бе концертът „Отражения“ с обичания Орлин Горанов, с който театърът гостува в редица градове в страната. Концертът с Б.Т.Р. също ще бъде представен в турне - през юни в Добрич и Шумен, а през юли във Варна и Русе.

Билети за концерта „Мюзикъл и рок“ на 16 юни във Велико Търново се продават на касата на Музикално-драматичния театър, както и онлайн на сайта на https://teatarvtarnovo.com/.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ