област Велико Търново
Сподели
14 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Момчетата до 12 години на Локо - със сребро от Държавното първенство

Момчетата до 12 години на Локо - със сребро от Държавното първенство

В продължение на три дни, спортна зала "Орловец" - гр.Габрово беше домакин на финалите от Държавното първенство по хандбал за момчета до 12 години. Дванадесетте отбора, стигнали до заключителния турнир на шампионата бяха разделени в четири предварителни групи.

Група А: ХК "Локомотив" Г. Оряховица, ХК "Спартак" Варна, ХК "Беласица" Петрич

Група Б: ХК "Чардафон" Габрово, ХК "Добруджа" Добрич, ХК ЦСКА София

Група В: ХК "Кубрат" Кубрат, ХК „Труд" Труд, ХК "Раховец-2008" Г. Оряховица

Група Г: ХК "АСТИ-91" Хасково, ХК "Полюс-ТМ" Плевен, ХК "Калиакра" Каварна

 Младите "локомотивци" прескочиха първия етап след победи над "Беласица" с 28:7 (13:2) и Спартак с 26:6 (14:3). В следващия мач се наложиха над ЦСКА с 28:8 (15-2). На полуфинала горнооряховските хандбалисти преодоляха отбора на "Кубрат" с 26:21, след като изоставаха на полувремето с 11:16 и се класираха за финала.

 "Чардафон" беше другият тим, който достигна до заключителния мача. В тази среща "железничарите" отстъпиха на отбора на домакините с 11:20 (5-12) и останаха на второ място.

Михаил Тодоров и Иво Иванов, от отбора на "Локомотив", бяха избрани  в идеалната седмица на турнира. Иво Иванов беше определен за най-полезен състезател и голмайстор с 54 отбелязани попадения.

„Искам да благодаря на домакините за добрата организация и да ги поздравя със златните медали. Ние направихме един много добър турнир. Момчетата се раздаваха във всеки мач. Страхотен полуфинал изиграхме срещу "Кубрат", където преодоляхме пасив от пет гола и победихме. На финала "Чардафон" ни надигра, но второто място също е голямо постижение, предвид конкуренцията в тази възраст. Поздравявам момчетата със сребърните медали", заяви Радослав Георгиев от щаба на "Локомотив".

Крайно класиране:

1.ХК "Чардафон" Габрово

2.ХК "Локомотив" Горна Оряховица

3.ХК "Кубрат" Кубрат

4. ХК "АСТИ-91" Хасково

5. ХК "Полюс-ТМ" Плевен

6. ХК "Беласица" Петрич

7. ХК "Труд" Труд

8. ХК "ЦСКА" София

9. ХК "Калиакра" Каварна

10. ХК "Раховец-2008" Горна Оряховица

11. ХК "Спартак" Варна

12. ХК "Добруджа" Добрич 

Локо: Тодор Тодоров, Даниел Генин, Мартин Веселинов, Емануел Веселинов, Светослав Георгиев, Марио Костов, Иво Иванов, Матей Димов, Светлозар Спасов, Михаил Тодоров.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ