област Велико Търново
Сподели
28 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Модернизацията на болниците ще ги направи атрактивни за младите лекари

Модернизацията на болниците ще ги направи атрактивни за младите лекари
Само за година държавата инвестира над 2 млн. лева в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“
 
Модернизацията на областните болници и превръщането им във високотехнологични здравни заведения е сред най-важните приоритети на ГЕРБ в сектор „Здравеопазване“. Процесът вече е стартирал и дава резултати – само през последната година в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново държавата е инвестирала над 2 млн. лева за подобряване на материалната база. Още тази пролет предстои заработи основно ремонтираната Първа хирургия, а 1,5 млн. лева ще бъдат вложени за нов хибриден хирургичен блок.

Друг пример е строителството на новия корпус на Областната болница, в който ще бъдат преместени всички отделения от базата на МОБАЛ в кв. „Варуша“ и така цялата болнична дейност ще бъде събрана на едно място. Инвестицията надхвърля 8 млн. лева.

Приоритетите на ГЕРБ за сектор „Здравеопазване“ бяха представени по време на индивидуални срещи с граждани на д-р Николен Стойнов. Уважаваният хирург е кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС за 4 МИР.

„За толкова години не сме имали министър като проф. д-р Костадин Ангелов, който така дълбоко да вникне в проблемите на здравеопазването. Политиките на ГЕРБ за перманентно подобряване на материалната база и за квалифицираните специалисти са начинът 28-е областни болници да станат високотехнологични и да бъдат гръбнак на едно модерно и ефективно здравеопазване. Това ще задържи младите кадри и ще направи болниците атрактивни за тях“, коментира д-р Стойнов. 

Сред най-важните цели на ГЕРБ е и завършване на реформите и модернизиране на спешната помощ и  ускоряване на дигитализацията на здравеопазването, което е постижимо в следващия мандат, категорични са двамата лекари и кандидати за народни представители.

Подпомагане дейността на центровете за психично здраве и  Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания – Дебелец, са сред личните каузи на д-р Стойнов.   
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ