област Велико Търново
Сподели
03 ное 2020
Автор: ОбластВТ

МБАЛ „Св. Иван Рилски“ има нужда от постелъчно бельо

МБАЛ „Св. Иван Рилски“ има нужда от постелъчно бельо
МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица се нуждае от постелъчно бельо. Необходимостта е заради увеличаващият се брой на пациенти с ковид инфекция. Вчера кметът на общината инж. Добромир Добрев направи лично дарение от 20 спални комплекта. Те бяха приети от главната медицинска сестра Румянка Мусева. Обезпечени сме с апаратура, дезинфектанти и лични предпазни средства, но се оказа, че вече изпитваме затруднение със спалното бельо, сподели главната сестра. На първо място винаги е здравето на нашите съграждани. Нека всеки, който иска да помогне на болницата, да го направи. В тези трудни моменти трябва да си помагаме взаимно, защото никой не е застрахован, призова инж. Добрев.

Всеки, който иска да помогне на болницата, нека се свърже с главната медицинска сестра на тел. 0878 746 218.
МБАЛ „Св. Иван Рилски“ е осигурена с необходимите медикаменти, предпазни средства и материали за дезинфекция. Леглата в инфекциозно отделение са увеличени от 10 на 25, като допълнителните легла са разположени на 1 етаж с осигурен директен достъп без риск от смесване на потоците. Извършен е спешен ремонт на бившето интензивно отделение, където са разположени осем от тези легла, с възможност за интензивно лечение. В новото помещение монтирани два климатика, дарени от „Клийн еър 14“ ЕООД.

В болницата вече има и нов приемен кабинет, чийто ремонт и обзавеждане е дарение то собственика на лаборатории „Рамус“ доц. д-р Росен Михайлов, а оборудването е дарение от нидерландската фондация SMHP “Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа”, която заради голямата си подкрепа към здравното заведение беше отличена от Община Горна Оряховица с награда за принос в социалната сфера.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ