област Велико Търново
Сподели
08 дек 2021
Автор: ОбластВТ

Мащабният ВиК-ремонт в центъра на Велико Търново ще подобри отводняването на улица „Васил Левски“

Мащабният ВиК-ремонт в центъра на Велико Търново ще подобри отводняването на улица „Васил Левски“
Основният ремонт на ВиК-мрежата под булевард „България“ и прилежащи улици в централната част на Велико Търново продължава в участък от главната улица „Васил Левски“. В частта от Студентски стол до стъпалата в посока ДКЦ 1 (бившата поликлиника) ще бъде сменена колекторната тръба, което ще подобри значително отводняването. Това е необходимо, за да се сложи край на наводняването на тротоарите, офиси и магазини при обилни проливни дъждове.
Заради дейностите от 10 декември(петък)  улица „Васил Левски“ ще бъде затворена за движение от Студентски стол до „Уникредит Булбанк“. Обходният маршрут е следният:
  • в посока Централна поща и Стария град - по ул. „Бачо Киро“, ул. „Седми юли“ и ул. „Христо Ботев“. Така ще пътуват и всички градски и крайградски автобуси;
  • в посока от Централна поща и Стария град към Съдебна палата - по улиците „Цар Тодор Светослав“, „Цар Самуил“ и „Бачо Киро“. ВиК-мрежата под последните две вече е сменена, те ще бъдат отворени за движение от 10 декември.
Временната организация на движение ще е валидна до 10 януари или до приключване на строителните дейности.
Над 4 км. ще е новата мрежа – водопровод, локални връзки и канализационен колектор. Мащабният проект ще сложи край на честите ВиК-аварии по целия булевард „България“ и в центъра на града, значително ще се подобри и отводняването. Булевардът и всички засегнати улици ще бъдат цялостно преасфалтиране след приключването на ВиК-дейностите.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ